Bepaal zelf de lay-out van je planborden

De lay-out van de planborden en de agenda van de personen, kan voor een groot deel door jezelf bepaald worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een planbord zonder tijdslijn of een planbord met minder dagen of minder functies. In dit artikel laat ik je een aantal tips en tricks zien voor het indelen van je planbord.

1. Planbord zonder tijdslijn

Als je veel te maken hebt met diensten met overlappende werktijden, worden deze diensten naast elkaar getoond. De diensten worden immers op het planbord geplaatst op basis van de werktijden en de tijdslijn aan de linkerkant. Dit kan soms onoverzichtelijk worden. Daarom kun je het icoontje links bovenin gebruiken om te switchen naar een planbord dat niet afhankelijk is van een tijdslijn. De diensten worden nu, op basis van het tijdstip van aanvang, onder elkaar getoond. Elke dienst is precies zo groot dat het aantal gevraagde personen erin past. Plan je toch meer personen in? Dan wordt het formaat van de dienst automatisch aangepast. Verder heb je op dit planbord natuurlijk dezelfde functionaliteiten als op het andere planbord. Wil je weer terug naar het planbord met tijdslijn? Selecteer dan weer het icoontje links bovenin.

2. Aantal getoonde dagen

Rechts bovenin het planbord wordt getoond hoeveel dagen er worden weergegeven. Standaard staat dit aantal op 7 maar je kunt dit aantal verlagen of verhogen om minder of juist meer dagen te tonen op het planbord. Wordt er bij jouw relatie bijvoorbeeld nooit in het weekend gewerkt? Zet het aantal dagen dan op 5 voor nog meer overzicht.

3. Navigeren door periodes

Bovenin het planbord zie je welke week op dat moment getoond wordt. Middels de enkele of de dubbele pijltjes naast deze periode, kun je vooruit of achteruit in de periodes navigeren. Middels de enkele pijl kun je 1 dag vooruit of achteruit kijken en middels de dubbele pijl navigeer je vooruit of achteruit in periodes van weken. Standaard loopt een week van maandag t/m zondag, maar misschien plan je wel nachtdiensten die al beginnen op zondagavond. Dan kun je het planbord dus eenvoudig zo instellen dat de week al op zondag begint.
Linksbovenin het planbord vind je ook het kalender-icoon, waarmee je snel naar een specifieke periode kunt navigeren, en de knop ‘Vandaag’ waarmee je snel naar de huidige dag kunt navigeren wanneer je je op een ander punt in de planning bevindt.

4. Diensten tonen of verbergen

Als je het planbord geopend hebt voor een relatie met meerdere werklocaties of voor een werklocatie met meerdere aanvragen, zie je boven de diensten alle verschillende werklocaties of aanvragen staan. En als je het planbord van de persoon geopend hebt, zie je bovenaan de verschillende types ‘Beschikbaarheid’ staan.
Je kunt op dat moment bepalen welke functies wel of niet getoond worden op het planbord. Voor elke functie zie je namelijk een oog staan. Zodra je hier op klikt wordt het oog doorgestreept en is de functie niet meer zichtbaar op je planbord. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld op het planbord van de persoon alleen te tonen op welke diensten hij of zij is gepland en de beschikbaarheid te verbergen. Wanneer je het oog nogmaals selecteert, worden de timeframes weer getoond.

  • Is dit artikel behulpzaam ?
  • Ja   Nee

Tutorials