Plannen zonder tijdslijn

Standaard wordt het planbord van een relatie, werklocatie of aanvraag met tijdslijn getoond, maar je hebt ook de mogelijk om te switchen naar een tweede soort planbord met een andere lay-out. Het switchen tussen de verschillende lay-outs is mogelijk door links bovenin het planbord de knop (lijsticoon) te activeren.

Het andere planbord heeft geen tijdlijn aan de linkerkant. Dit is dus dezelfde opmaak als de totaalplanning. Het aanmaken en het tonen van diensten is hierdoor veranderd. Wanneer er nu meerdere diensten op één dag zijn die elkaar overlappen in start- en/of eindtijd worden deze niet naast elkaar maar onder elkaar getoond. De volgorde van de diensten is op basis van de starttijd van de diensten.

plannen zonder tijdslijn

Op basis van het aantal benodigde personen wordt de afmeting van een dienst bepaald. De wijze van plannen van personen op diensten is hetzelfde als in het andere planbord. Middels het aanvinken van de namen of door het toepassen van drag & drop kunnen personen op diensten worden gepland.

De weergave van geplande personen in diensten is anders. Iedere geplande persoon heeft een ‘eigen ruimte’. Wanneer er vijf mensen gevraagd zijn én er vijf mensen gepland zijn is de dienst volledig gevuld. Wanneer er een persoon extra wordt gepland op de dienst wordt automatisch de hoogte van de dienst aangepast.

plannen zonder tijdslijn lijst1plannen zonder tijdslijn lijst

Ook op dit planbord is het mogelijk om vanuit de persoon te plannen. Wanneer in de app ´Inplannen op dienst´ een persoon wordt geselecteerd toont ook dit planbord op welke diensten de persoon kan werken. Door de naam of het icoontje plus te activeren wordt de persoon daadwerkelijk gepland op de dienst.

plannen zonder tijdslijn reserve

Ook in dit planbord is multiselect van diensten mogelijk. In combinatie met drag & drop is het erg makkelijk om een persoon snel te plannen op meerdere diensten.

 

  • Is dit artikel behulpzaam ?
  • Ja   Nee

Tutorials