Veel gestelde vragen

Snel op zoek naar een antwoord? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen.

Hoe voorkom ik dat ik een persoon plan op dezelfde werktijden of 2x op een dag plan?

Wanneer je een persoon wilt plannen op een dienst die overlappende werktijden heeft met een dienst waarop de persoon reeds is gepland, dan wordt er een melding getoond. De melding geeft aan op welke functie de persoon reeds is gepland. De beslissing om de persoon wel of niet te plannen op de dienst is dan aan jou. Hetzelfde geldt wanneer je de persoon wilt plannen op een dag waarop hij of zij reeds gepland is, ook als de werktijden dus niet overlappend zijn.

Hoe verwijder ik een persoon van een dienst?

Selecteer een dienst en vervolgens de app ‘gepland op dienst’. Klik daarna op het kruisje achter de naam van de persoon die je wilt verwijderen. Het is ook mogelijk om in de app ‘Inplannen op dienst’ het vinkje voor de naam van de persoon uit te vinken.

Waarom wordt het opgeslagen herhaalpatroon niet opgeslagen?

Let erop dat je altijd eerst het herhaalpatroon bevestigd met het bijbehorende vinkje, alvorens je in de detailapp kiest voor ‘Opslaan’.

Hoe kan ik een reeks van herhaalde diensten snel verwijderen?

Selecteer een willekeurige dienst van de herhaalde reeks. Pas vervolgens het herhaalpatroon aan. Je kunt er, indien je de hele reeks wil verwijderen, dan het beste voor kiezen om het herhaalpatroon een einddatum te geven die gelijk is aan de begindatum. Op die manier wordt de dienst niet meer herhaald en kun je hem vervolgens verwijderen. Doe je dit niet en zou je 1 dienst uit een reeks selecteren, dan wordt alleen deze ene dienst verwijderd.

Ik heb meerdere aanvragen/functies bij een werklocatie. Als ik een nieuwe dienst aanmaak bij deze werklocatie pakt het systeem standaard een bepaalde functie. Hoe maak ik een dienst aan voor een bepaalde (andere) functie?

Bovenin het planbord zie je de verschillende functienamen. Eén van deze functienamen is blauw omlijnd en daarmee ‘geselecteerd’. Wanneer je nu een nieuwe dienst aanmaakt krijgt deze de functie mee die blauw omlijnd is. Je kunt dan dus eerst de gewenste functie selecteren en vervolgens een dienst aanmaken voor deze functie.

Waarom zie ik op mijn planbord geen onderscheid tussen de verschillende aanvragen? Alle diensten van alle aanvragen staan door elkaar.

Alleen als je het planbord opent vanuit een relatie wordt er een verdeling gemaakt tussen de aanvragen. Indien je het planbord opent vanuit een werklocatie van een relatie óf direct vanuit het hoofdmenu, wordt er geen onderverdeling in aanvragen gemaakt maar een onderverdeling per relatie (bij het openen vanuit het hoofdmenu) of per werklocatie (bij het openen vanuit een werklocatie).

Hoe kan ik meerdere diensten of timeframes tegelijkertijd (de)selecteren?

Door ‘Ctrl’ of 'Shift' ingedrukt te houden en met de linkermuisknop de diensten of timeframes te selecteren. Nogmaals op de geselecteerde dienst of timeframe klikken is deselecteren.

Hoe kan ik een persoon deselecteren?

Wanneer je in de app ‘Inplannen op dienst’ een persoon geselecteerd hebt en je wilt deze persoon deselecteren, kun je door ‘Ctrl’ of 'Shift' ingedrukt te houden en met de linkermuisknop de persoon aan te klikken om hem of haar deselecteren.

Hoe kan ik zien of een flexwerker gebruik maakt van Flexwrapp?

In de apps ‘Personen’, ‘Inplannen op dienst’ en ‘Personen voor groep’ wordt met het icoontje achter de naam van personen aangegeven of deze gebruik maakt van Flexwrapp. In deze apps kun je tevens filteren op flexwerkers die wel of juist geen gebruik maken van Flexwrapp.

  • Is dit artikel behulpzaam ?
  • Ja   Nee

Tutorials