Verschillende soorten planborden

Je hebt de mogelijkheid om het planbord te openen voor al je relaties (vanuit het hoofdmenu), voor één specifieke relatie, voor een werklocatie van een relatie of voor een aanvraag te openen.

Totaalplanning

Vanuit het hoofdmenu kun je de app ‘Totaalplanning’ openen. Dit planbord toont een overzicht van alle diensten van al je relaties. Op dit planbord krijg je snel inzicht in de status van alle diensten. Maar ook kun je dit planbord gebruiken om te plannen. Wat niet kan is het aanmaken van nieuwe diensten, dit doe je op het planbord van de relatie, werklocatie of aanvraag.

Totaalplanning

Middels de legenda bovenin het planbord kun je filteren op het tonen van bijvoorbeeld alleen de vervulde diensten. Ook is het mogelijk om de filters te openen en te filteren op een specifieke relatie of specifieke functie (bij 1 relaties of bij alle relaties).

Planbord van de relatie

Als je het planbord direct vanuit de relatie opent zie je, indien je gebruik maakt van werklocaties, een onderverdeling in deze verschillende locaties. Per werklocatie heb je 1 ‘planbord’ met daarop de diensten van alle functies. Dit kunnen dus meerdere functies per werklocatie zijn. In de dienst zie je welke functie het betreft. Middels ‘oog’ kun je diensten van een bepaalde functie tonen of verbergen.

Als je een nieuwe dienst aanmaakt bij een werklocatie waar meerdere functies/aanvragen beschikbaar zijn, krijgt deze dienst de functie die bovenin de ‘legenda’ blauw is gearceerd.

Onder alle werklocaties staan nogmaals alle aanvragen (waarvoor is ingesteld dat ze beschikbaar moeten zijn voor het planbord) maar dan niet gekoppeld aan een specifieke werklocatie.

Planbord relatie - Onderverdeeld in werklocaties

Planbord van een werklocatie

Wanneer je het planbord opent vanuit een specifieke werklocatie zie je alleen de aanvragen en diensten van de geselecteerde locatie of afdeling. De verschillende aanvragen worden onder elkaar getoond.  Als je een nieuwe dienst wilt aanmaken doe je dit direct in de betreffende aanvraag.

Planbord van een werklocatie

Planbord van een aanvraag

Een aanvraag/functie kan voorkomen op meerdere werklocaties. Het is immers mogelijk dat je bij één relatie zowel op de locatie in Amersfoort als de locatie in Leusden een docent Aardrijkskunde nodig hebt. Wanneer je in dat geval het planbord opent vanuit de aanvraag zie je de diensten voor zowel Amersfoort als Leusden. Je opent het planbord dan immers voor een aanvraag en niet voor een specifieke locatie. In de dienst zelf en in de details van de dienst zie je op welke afdeling de dienst betrekking heeft. Als je een nieuwe dienst maakt in het planbord van een aanvraag, wordt deze niet automatisch aan een werklocatie gekoppeld. Je kunt dit desgewenst alsnog doen in de detailapp van de dienst.

 Planbord van een aanvraag

  • Is dit artikel behulpzaam ?
  • Ja   Nee

Tutorials